Wie zijn wij

zondag 31 mei 2015

Feest!

In maart ging mijn mama in pensioen, deze zondag was eindelijk haar feest! Geen eenvoudige opdracht om een datum te kiezen wanneer bijna alle kinderen en schoonkinderen in ploegen werken ;-)
Maar zo had ik nog veel tijd voor het maken van de juiste outfit.

Toen ik de eerste foto's zag verschijnen van de nieuwe collectie van Soft Cactus wist ik meteen dat ik
daar de stofjes voor de kindjes uit ging kiezen.
Deze collectie is werkelijk prachtig en de stof zo fijn om te verwerken, zacht, soepel… en nog betaalbaar ook :-D

Het patroon is er eentje die ik op pinterest al eens gepind had. Toen ik het Maggie Mae patroon kocht ontdekte ik dat het van de zelfde ontwerpers is als mijn gepind kleed. Het is de Georgia Twirl dress.
Een echt feestelijk kleed met cirkelrok en een diep uitgesneden rug.
Heel zomers ook, alleen jammer dat de zon vandaag in staking was.De combinatie van de stoffen met print en de effen stoffen zijn ook zo mooi!
Omdat het kleedje nogal breed valt nam ik een kleinere maat dan anders, ondanks de extra 3 cm die ik erbij tekende onderaan kwamen de jurkjes te kort voor er nog een zoom in te leggen.
Een rolzoom was de oplossing, zo komen ze nog goed van lengte.De sluiting achteraan is met twee knopen, in het patroon staat dat door de omvang van de rok die niet open valt maar soms komt er toch eens een onderbroek piepen ;-) Extra kamsnaps erin en opgelost.
Zo kon ik mijn kinderen niet naar school sturen he.Weer een lang blog bericht vandaag want ook voor mezelf maakte ik een nieuw kleed.
Na mijn eerste test versie van het geweldige Brooke patroon van Rosie&me kocht ik direct nieuwe stof voor een tweede versie bij Bellelien. Maar het bleef liggen op de to-do-stapel.
Deze week begon ik er dan toch aan samen met mijn collega op een van onze vele gezellige naai-dates.
Van een leien dakje liep het niet, ik plakte mijn vlieseline verkeerd, had te weinig stof voor mijn voorpand. Bijna belande alles de vuilbak in maar Melissa zei: verder doen!
En al een geluk, ben heel blij met mijn kleed :-D


Mijn blinde rits krijg ik nooit niet blind bij een kleed voor mezelf, denk dat ik mijn maat een beetje te nipt kies.En dan tijd voor het feest! Zo jammer dat het weer tegenviel want aan de feestzaal is een prachtige tuin met speeltuin. Gelukkig waren de kinderen braaf en het eten top!Patroon kindjes: De georgia Twirl dress van ShwinnDesigns
Stof kindjes: Nieuwe collectie Soft Cactus

Patroon dameskleed: Brooke van Rosie&me
Stof: Recipe box in sprite van Cotton and Steel


zaterdag 23 mei 2015

De Ishi dress


Een nieuw patroontje werd deze week gelanceerd door Straight grain, de Ishi dress. 
Keek er al een tijdje naar uit, de dag dat het uitkwam rolde het dan ook uit de printer.
Het moeilijkste aan dit kleedje was de stof kiezen, drie stoffen die samen gaan!
Ik speelde een beetje op veilig, ik zag de combinatie van zowel met pletrol als met oker bij twee andere mede-blogsters al, hier en hier
Ik bestelde de stoffen bij Bambiblauw.Het kleedje valt mooi op maat. Had een beetje schrik gekregen voor de prinsessennaden na wat facebook posts maar dat viel goed mee :-)

Ben benieuwd naar voorbeelden van mensen die het kleed al in grotere versies maakten, weet niet zo goed of het nog mooi gaat staan bij mijn bijna 7 jarige dochter…
Bij Nona vind ik het alvast geslaagd! En met de optie voor lange mouwen ga ik zeker nog een winterversie maken! Maar laat het nu eerst maar eens echt zomeren :-)


Stof: Wandering lands boreas van Art Gallery
Sacred seeds brittle van Art Gallery
Kona cotton everglade
Patroon: Ishi dress van Straight Grain

vrijdag 22 mei 2015

Binnen kijken

Nieuwsgierig als ik ben kijk ik graag naar hoe andere mensen hun naai gerief opbergen, naar hun naaihoekje of naar de gelukkigen onder ons hun heuse naaikamer!
Omdat er misschien wel meer nieuwsgierige mensen zijn deel ik ook even mijn naaiplekje.

Een naaikamer heb ik niet, heb het wel even overwogenen om mits wat verhuiswerk naar boven te verhuizen met alles maar kan mij niet voorstellen dat ik elke keer alleen boven zou gaan zitten…
Ik zou veel minder naaien vrees ik.

Dus is mijn naaiplekje lekker in de living aan de livingtafel :-)
Gezellig beneden, voor tv 's avonds, of overdag met het schuifraam open in de zomer!
En ook handig, het is de beste plek om de kinderen wat in het oog te houden ;-)

Dit is hoe onze living eruit ziet wanneer ik gekuist/opgeruimd heb.


Maar even later gebeurd dit!
Met dank aan de lieve echtgenoot die dat allemaal kan verdragen :-DEen plekje voor mijn naaigerief had ik tot gisteren niet. Overal stak wel iets, in de livingkasten, in de garage, in ikea bakken…
Maar vandaag maakte we eindelijk werk van mijn eigen plekje! Hier zit een gelukkige vrouw!Zoals ge kunt zien ben ik nog vrij braaf met stoffen kopen. Ik zag al andere kasten passeren ;-)
Ik koop meestal mijn stof met een plan in gedachten en begin er dan ook vrijwel meteen aan.
De beste manier voor mijn nieuwe kast op orde te houden en voor alles wat budget vriendelijk te houden :-)


Voila, nu moet ik minder beschaamd zijn als ik ongegeneerd bij anderen binnen kijk!


woensdag 20 mei 2015

Een mara blouse voor de dochters

Toen ik deze week wat achterstallige strijk deed kwam ik, nadat ik na een half uur nog steeds kleedjes aan het strijken was, tot het besef dat mijn dochters veel te veel kleedjes hebben! 
Een kleerkast vol! 
Misschien toch maar eens tijd om hun te stimuleren meer broeken te dragen en zo kan ik ook eens wat anders maken.
Mijn eerste niet-kleedje-project werd de Mara blouse van Compagnie M.
Gestikt 's avonds na de schuur en verfwerken van de trap, niet echt de ideale moment om dan nog te naaien… Zit toch met een paar kleine foutjes, maar ach ja, de kindjes zijn heel blij!
En ja, ze willen een broek aan :-)


Nona haar blouse is gemaakt uit een restje mooie lawn stof. Vorig jaar gekocht bij Bellelien voor mijn eerste 'grotemensen kleed'.


Yinthe haar blouse heb ik gemaakt uit de overschot van Nona haar Maggie Mae uit mijn vorige blogbericht. Yinthe kiest er wel vaker zwarte stofjes uit en die hartjes vielen dan ook meteen in de smaak. En of ik het kan volhouden geen kleedjes meer te maken…? 
Ik betwijfel het ;-)woensdag 13 mei 2015

Maggie Mae met een 'gouden hartje'

De Maggie Mae, een mooi patroon dat al een tijdje op de verlanglijst stond.
Op de webshop van Bambiblauw stonden er twee nieuwe Timeless Treasures stofjes mooi naast elkaar te blinken, ik zag er direct dit patroontje in!
Het zijn echt mooie stofjes voorzien van mooie gouden accenten.
En dan nu de foto's op model. Mijn kleinste modelletje die vandaag een lastig dagje had, beetje moe denk ik. Het verlengde weekend zal haar hopelijk goed doen :-)Voor grote zus maakte ik ook nog een nieuwe kleedje, zelfde recept als het kleedje in de vorige blogpost.


Het enigste dat ik aanpaste aan de Maggie Mae is dat ik een rimpeldraad gebruikt heb in plaats van
plooien. Vind het resultaat best mooi :-)

Patroon: Maggie Mae van Shwin Designs
Stof: Black en metallic gold hearts & Hetch maetallic wit/goud van Timeless Treasures